gitar akustik

Halk içinde söylem kolaylığı bakımından elektro gitar şekilde adlandırılan bu gitar tipi diğer gitarlara göre başka bir yapıda üretilir. Akustik ses kabiliyeti olmayan bu gitarlar yüzeyinde bulunan donanımı sayesinde elektronik ses üretirler. Kısaca anlatmamız gerekirse klasik gitarda bulunduğu gibi tel ve sap düzeni haricinde elektromanyetik pedler bulunduran bu gitarlar, tellerdeki titreşimi manyetik ortamı yardımı ile elektronik ses sinyallerine dönüştürürler. Ayrıca kasa yapıları çok değişik şekillerde üretilebilmektedir. Örümcek kasa elektro gitar heavy metal müzik modeli üçün yoğun olarak kullanılmaktadır. Genellikle bir askı ile boyuna asılan elektro gitar yüzeyinde ses ayar düğmeleri bulunur. Bu ayar düğmeleri yardımıyla gitarın bas ve tiz ses yoğunluğu ve efekt yoğunluğu ayarlanabilir.
5. Lap Steel Gitar:

Diğer gitar türlerinden biraz daha başka olan bu gitar çeşidi altı, yedi ve dokuz telli olarak üretilebilmektedir. Normal gitarlarda pardeler sabit fretlerden oluşurken bu gitarda müzisyenin eline taktığı metal çubuk gibi bir aparat ile sağlanır.
6. 7 Telli Gitar:

Bu gitar klasik gitarın en ince ya da en kalın telinin altına ya da üstüne bir tane daha tel eklenmesi ile oluşturulan gitar türüdü.
7. 12 Telli Gitar:

Bu gitar tipi on iki tane tele ve kalın bir sapa sahiptir. Telleri genel itibarı ile çelikten yapılır. Daha bas ve daha tiz sesleri alabilme kabiliyeti ile bu gitar profesyonel kullanımlarda karşımıza çıkmaktadır.

Görünüş itibariyle klasik gitarı andıran Akustik gitarın gövdesi klasik gitardan biraz daha şişman ve basıktır. Daha dar bir sapa ve çelikten oluşturulmuş tellere sahip olması klasik gitarla arasındaki en kocaman farktır. Tellerin çelikten olması akustik gitarın klasik gitardan daha basınçlı gergin bir sapa sahip olmasının nedenidir. Bundan dolayı akustik gitar biraz daha sağlam kasaya sahiptir klasik gitardan ağırdır ve tuşe yapısı daha farklıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

sultanahmetteki dikilitaşın tarihçesi

Polimer Katkıları

İsmet Jiyan Were Le Rindike